Dle nezávislých testů dosahují zákazníci u Eri Internet jedny z nejrychlejších rychlostí v ČR.
Statická IP adresa a Terminátor u všech rychlostí. HBO + Formule1 + Premier League na 30 dnů ZDARMA!

Průvodce nastavením wifi v domácnosti: Krok za krokem

Domácí Wifi nastavení: Kompletní průvodce pro vás | Wifi nastavení zjednodušeno




Praktický průvodce nastavením wifi v domácnosti


V dnešní době se s internetem spojuje téměř vše, co děláme. Ať už je to práce, vzdělání, zábava nebo komunikace s blízkými, wifi se stala základní potřebou v každé domácnosti. Tento článek vám představí kroky, které jsou potřeba k nastavení wifi v domácnosti.

Krok 1: Pořízení modemů a routerů
Wifi v domácnosti začíná výběrem správného modemu a routeru. Modem je zařízení, které přijímá signál od vašeho poskytovatele internetu, zatímco router rozděluje tento internetový signál do vašeho domova prostřednictvím wifi. Některé zařízení kombinují modem a router do jednoho, ale můžete je také mít samostatně.

Krok 2: Připojení modemu a routeru
Připojte modem k telefonní nebo kabelové zásuvce a poté router k modemu pomocí Ethernetového kabelu. Nezapomeňte také obě zařízení připojit k napájení.

Krok 3: Konfigurace nastavení routeru
Nyní, když máte modem a router připojené, je čas je nastavit. To zahrnuje vytvoření názvu wifi sítě (SSID), hesla a konfiguraci bezpečnostních nastavení.

Krok 4: Připojení zařízení k wifi
Jakmile je router nastaven, můžete začít připojovat zařízení k wifi. To může zahrnovat počítače, telefony, tablety, smart televize, herní konzole a další zařízení, která podporují wifi.

Krok 5: Optimalizace umístění routeru
Umístění routeru může mít velký vliv na kvalitu a rychlost vašeho wifi signálu. Router by měl být umístěn uprostřed domu tam, kde je nejlepší pokrytí.

Krok 6: Aktualizace firmwaru
Ujistěte se, že firmware vašeho routeru je aktuální. Aktualizace firmwaru mohou zlepšit výkon a bezpečnost vašeho routeru.

Krok 7: Řešení problémů
Pokud se setkáte s problémy, jako je pomalá rychlost wifi nebo špatný signál, můžete zkusit změnit kanál wifi, restartovat router nebo použít wifi extender.
Výše uvedené kroky vám pomohou nastavit wifi v domácnosti. Pamatujte, že pokud máte jakékoliv problémy, můžete se vždy obrátit na svého poskytovatele internetu nebo výrobce routeru.






Eri-Internet.cz - Blog - články


Vrátit se na úvodní stránku: Eri - Blog





Eri Internet vám dnes nabízí dvojnásobnou rychlost.

Připojení, vždy rychlé, vždy stabilní !

Hledáte spolehlivý internetový tarif, který vám poskytne superrychlé a stabilní připojení, a to za férovou cenu? Pak je tu pro vás Tarif pevný Eri Internet! Získejte výhody jako roční platba, zřízení ZDARMA a sleva 600 Kč každý rok! A to není vše...



Získejte vysokorychlostní internet ještě dnes!


Nečekejte, až vám unikne tato skvělá nabídka! Stačí jednoduše vyplnit formulář na našem webu a my se o vše postaráme. Navíc, pokud se přihlásíte nyní, získáte Eri LiveTV na dva měsíce zdarma a můžete sledovat všech 133 TV programů! Užijte si spolehlivý internet od Eri už dnes!






Pro každého zákazníka zajistíme řešení na klíč. Jsme tu pro Vás!


Hledáte další informace?

Domácí Wifi nastavení: Kompletní průvodce pro vás | Wifi nastavení zjednodušeno | Eri | Zpět na úvodní stránku